5e divisie 1e wedstrijd

wed 12Zaterdag 10 januari turnden de turnsters uit de 5e divisie hun eerste plaatsingswedstrijd in de turnhal in Beekbergen. Maar liefst 18 turnsters van Hanze Gym Hattem turnden mee in deze wedstrijd en brachten in totaal 6 medailles mee naar Hattem.

De instappers Ella Middelkoop, Ilse Eikelboom, Kyra Mulder, Marinde Ramaker en Jodie van der Worp turnden een goede wedstrijd, tegen maar liefst 23 jonge turnsters. Ella wist op brug als 6e te eindigen en turnde ze deze wedstrijd voor het eerst een handstand op balk. Ook Ilse turnde een handstand op de balk en turnde een zeer mooie brugoefening, hier werd ze 2e. Kyra turnde sterk op brug met een 3e plaats en ook op de balk wist zij 3e te worden met eveneens voor het eerst een handstand in de oefening. Marinde turnde zich op alle toestellen bij de beste 6 turnsters. Jodie was de beste turnster op brug en werd 2e op sprong en balk. In het totaalklassement werd Ella 12e, Ilse 10e en werd Kyra 7e op slechts 0.50 van het podium. Marinde won het brons en Jodie ging met zilver naar Hattem.
In de tweede wedstrijd turnden de instappers Meike Fijn, Megann Woldberg en Sanne van Dijk. Maud Mooren kon helaas niet meedoen. Meike turnt nog maar sinds de zomer en laat een enorme progressie zien. In een groot deelnemersveld van 24 turnsters eindigde zij als 9e. Megann was de beste turnster op balk en werd 2e op vloer, ook op sprong deed ze het goed met een 4e plaats, in het totaalklassement werd ze 6e. Sanne eindigde als 5e in het eindklassement, met een prachtige 4e plaats op het toestel vloer.
Milou van Ommen, Amber van Ittersum, Manou van der Linde, Tamer Willemsen en Maris van der Weide turnden in de categorie pupil 2. Milou werd 5e op de toestellen balk en vloer en 4e op het toestel brug. Amber turnde een prachtige vloeroefening, goed voor de 2e plaats. Manou werd 2e op brug en 3e op vloer, maar had wat pech op balk. Tamer was de beste turnster op sprong en werd 2e op balk. Zij won de bronzen medaille. Maris mocht na een goede wedstrijd het podium op voor de zilveren medaille.
Elise Brummel en Laura Nijmeijer turnen in de categorie Pupil 1. De turnsters zijn het afgelopen jaar erg gegroeid en dit was goed terug te zien in de nette uitvoering van de onderdelen. Elise werd 2e op sprong en 3e op brug. Laura blonk uit op het toestel brug. Laura eindigde op een mooie 13e plaats en Elise werd 7e.
In de categorie jeugd 1 turnden Daphne Klomp en Joëlle van der Worp. Daphne liet een mooie sprong zien en turnde keurig op brug. Zij eindigde als 17e in het totaalklassement. Joëlle eindigde als 3e op brug en als 4e op balk. Haar totaalscore bleek goed voor de bronzen medaille.
Lisanne Meijerink turnt in de categorie junior F. Zij turnde een strakke wedstrijd. Ze bleek de beste turnster op sprong en balk en eindigde als 3e op brug. Lisanne was de beste turnster uit haar categorie en mocht dan ook plaatsnemen op het hoogste podium, ze won met maar liefst 4 punten verschil op de nummer 2 de gouden medaille.

podium instap podium pup2 podium jeugd podium junior