Ouder- en kindgym

Ouder- & kindgym is speciaal bedoeld voor de jongste kinderen (tot 4 jaar), die samen met papa, mama, opa of oma lekker wil gymmen in een 'echte' gymzaal.  Vanaf het moment dat kinderen kunnen lopen zijn ze van harte welkom, kijk voor de lestijden in het lesrooster. 
Het opdoen van veel bewegingservaring is op deze leeftijd ontzettend belangrijk.  De kinderen krijgen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden, waardoor ze geprikkeld worden om te bewegen: klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen en rollen. Uw kind leert tijdens de les onder meer hoe kleine opdrachten uitgevoerd moeten worden. Daarnaast komen het inschatten van afstand, diepte, hoogte en verte aan de orde. In de ontmoeting met andere kinderen, leert de peuter rekening met een ander te houden en dat je op je beurt moet wachten. Daar komen dan ook nog andere dingen bij, zoals het zingen in een kring. Samen bewegen zal het contact tussen u en uw kind alleen maar verstevigen en het kind meer zelfvertrouwen geven.

Bij Hanze Gym Hattem is het mogelijk dat kinderen het nijntje Beweegdiploma halen (zie lesaanbod > nijntje Beweegdiploma).

Start Lesaanbod Ouder- en kindgym