Geen finaleplaatsen voor turnsters Hanze Gym Hattem

 


De turnsters in de 3e divisie turnden in december hun 2e voorwedstrijd en 27 januari hun 3e voorwedstrijd. Na de eerste voorwedstrijd was al duidelijk dat er een hoop werk te verzetten was wilden de turnsters nog kunnen doorstromen naar de finale. Ondanks hard trainen is dit de turnsters niet gelukt.

In de categorie instap N3 turnde Jill Bosman. Zij wist de 2e wedstrijd mooie stapjes te maken in de beheersing van de oefenstof. Voor de laatste plaatsingswedstrijd had ze geen ideale voorbereiding, ruim 2 weken training moest ze missen door ziekte. Desondanks wist ze nog een mooie 10e plaats te behalen op vloer.

Phaedra Beumer turnde in de categorie pupil 1 N3. Phaedra liet vooral een enorme groei zien op het onderdeel rekstok en wist hier haar score elke wedstrijd weer te verbeteren. Ze eindigde de 2e wedstrijd op plaats 7 en de 3e wedstrijd op plaats 6. Ook in het totaalklassement klom Phaedra elke wedstrijd een stukje omhoog, de laatste wedstrijd eindigde ze als 10e.

In de categorie jeugd 2 N4 turnden Thyrza Borst en Jeske Roebersen. Meike Fijn heeft helaas het hele wedstrijdseizoen aan zich voorbij zien gaan door een vervelende knieblessure. Thyrza bleek beide wedstrijden sterk op de brug. Wedstrijd 2 eindigde ze hier als 9e, wedstrijd 3 wist ze zich op te werken naar de top 5 op dit toestel. Jeske turnde beide wedstrijden met zichtbaar veel plezier, maar komt moeilijkheid tekort om goed mee te draaien.

Anna van der Mark turnde in de categorie jeugd 2 E alleen mee in de 2e wedstrijd, de 3e moest ze aan zich voorbij laten gaan wegens ziekte. Anna scoorde de 2e wedstrijd vooral mooi op balk met een 11e plaats.  

De turnsters junior D hadden het zwaar de 2e wedstrijd. Voor Yinthe Mulder, Sanne van der Weide en Gheanka Lijn bleek die wedstrijd vooral balk een groot struikelblok. Valpartijen en afgewaardeerde elementen zorgden voor een lage score. Yinthe turnde wel een prachtige vloeroefening goed voor de 9e plaats. De meiden wisten dat er heel goed gescoord moest worden de 3e wedstrijd. Yinthe wist haar balkoefening nu mooi strak uit te voeren en werd 11e op dit toestel. In het totaalklassement eindigde ze keurig in het midden op de 17e plaats. Ook Gheanka turnde nu veel stabieler op balk, ook voor haar was dit deze wedstrijd haar beste toestel. Sanne behaalde deze wedstrijd haar beste scores op sprong en vloer.

 

         

 

 

 

 

 

Turnsters 3e divisie bijten spits af turnseizoen


Zaterdag 25 november begon het officiële seizoen van het damesturnen met de eerste plaatsingswedstrijd 3e divisie in Beekbergen. Ook Hanze Gym Hattem is in deze divisie vertegenwoordigd. Phaedra Beumer, Jeske Roebersen, Anna van der Mark en Sanne van der Weide maakten vrijwillig promotie en kwamen voor het eerst uit in de 3e divisie.

Lees meer: Turnsters 3e divisie bijten spits af turnseizoen

Mooie resultaten voor Hanze Gym Hattem

 

 


Zaterdag 4 november turnden 3 teams in Beekbergen mee met de clubteamwedstrijden.
Normaal gesproken is turnen een individuele sport, maar tijdens de clubteams geeft de totaalscore van het team het eindresultaat.

Het team Instap D1 bestond uit Eva Eikelboom, Lynn Bosman, Noreen Fiks, Maureen van Ommen en Sophie de Haas.  De beste totaalscore behaalden ze op het onderdeel sprong. Ze eindigden met het team op de 4e plaats.

Het team pupil 2 - jeugd 1 bestond uit Kyra Mulder, Floor van Winkoop, Maartje Eikelboom, Rinusia Kunga en gastturnster Lenthe Bosman van Pegasus Heerde. Dit team behaalde een hoog resultaat op brug. Tijdens de prijsuitreiking kregen de bronzen medaille omgehangen, maar helaas werd de uitslag later gecorrigeerd. Ze eindigden op een mooie 5e plaats.

Als laatste turnde het team jeugd 2 - junior F, bestaande uit Lieke van den Berg, Manou van der Linde en Milou van Ommen. Deze meiden behaalden als team een 2e plaats op het toestel balk. In het totaalklassement eindigden ze als 5e. 

Clubwedstrijd turnen dames

20170702 133900Zaterdag turnden alle turnsters van Hanze Gym Hattem een thuiswedstrijd in de gymzaal aan de Spoorstraat. Een leuke manier om het seizoen af te sluiten en voor sommige turnsters ook al een test voor volgend seizoen omdat de nieuwe oefeningen vast werden geturnd. Het was een leuke en gezellige wedstrijd en heel succesvol voor alle turnsters; alle meisjes kwamen op het podium en gingen met een enorme medaille naar huis.

Pre-instapwedstrijd 10 juni

20170610 213610Zaterdag 10 juni turnden de jongste wedstrijdturnsters van Hanze Gym Hattem hun eerste officiële KNGU wedstrijd van dit seizoen. Niet alleen het aantal turnsters maakte indruk, er verschenen maar liefst twaalf turnsters van Hanze Gym Hattem op de vloer in het niveau D2 en één turnster in het niveau D1, maar ook de mooie resultaten.

Lees meer: Pre-instapwedstrijd 10 juni