Turnsters 3e divisie bijten spits af turnseizoen


Zaterdag 25 november begon het officiële seizoen van het damesturnen met de eerste plaatsingswedstrijd 3e divisie in Beekbergen. Ook Hanze Gym Hattem is in deze divisie vertegenwoordigd. Phaedra Beumer, Jeske Roebersen, Anna van der Mark en Sanne van der Weide maakten vrijwillig promotie en kwamen voor het eerst uit in de 3e divisie.

Lees meer: Turnsters 3e divisie bijten spits af turnseizoen

Mooie resultaten voor Hanze Gym Hattem

 

 


Zaterdag 4 november turnden 3 teams in Beekbergen mee met de clubteamwedstrijden.
Normaal gesproken is turnen een individuele sport, maar tijdens de clubteams geeft de totaalscore van het team het eindresultaat.

Het team Instap D1 bestond uit Eva Eikelboom, Lynn Bosman, Noreen Fiks, Maureen van Ommen en Sophie de Haas.  De beste totaalscore behaalden ze op het onderdeel sprong. Ze eindigden met het team op de 4e plaats.

Het team pupil 2 - jeugd 1 bestond uit Kyra Mulder, Floor van Winkoop, Maartje Eikelboom, Rinusia Kunga en gastturnster Lenthe Bosman van Pegasus Heerde. Dit team behaalde een hoog resultaat op brug. Tijdens de prijsuitreiking kregen de bronzen medaille omgehangen, maar helaas werd de uitslag later gecorrigeerd. Ze eindigden op een mooie 5e plaats.

Als laatste turnde het team jeugd 2 - junior F, bestaande uit Lieke van den Berg, Manou van der Linde en Milou van Ommen. Deze meiden behaalden als team een 2e plaats op het toestel balk. In het totaalklassement eindigden ze als 5e. 

Clubwedstrijd turnen dames

20170702 133900Zaterdag turnden alle turnsters van Hanze Gym Hattem een thuiswedstrijd in de gymzaal aan de Spoorstraat. Een leuke manier om het seizoen af te sluiten en voor sommige turnsters ook al een test voor volgend seizoen omdat de nieuwe oefeningen vast werden geturnd. Het was een leuke en gezellige wedstrijd en heel succesvol voor alle turnsters; alle meisjes kwamen op het podium en gingen met een enorme medaille naar huis.

Pre-instapwedstrijd 10 juni

20170610 213610Zaterdag 10 juni turnden de jongste wedstrijdturnsters van Hanze Gym Hattem hun eerste officiële KNGU wedstrijd van dit seizoen. Niet alleen het aantal turnsters maakte indruk, er verschenen maar liefst twaalf turnsters van Hanze Gym Hattem op de vloer in het niveau D2 en één turnster in het niveau D1, maar ook de mooie resultaten.

Lees meer: Pre-instapwedstrijd 10 juni

Turnen dames districtsfinale 4e divisie

Turnen dames districtfinale2 600 x 360Afgelopen zaterdag werd het districtskampioenschap 4e divisie geturnd. Na vele voorrondes en het regiokampioenschap was dit het eindstation van de turnsters uit de 4e divisie. De beste turnsters uit Gelderland, Overijssel en Flevoland namen het in Doetinchem tegen elkaar op. Namens Hanze Gym Hattem hadden vier turnsters zich hiervoor weten te plaatsen.

Lees meer: Turnen dames districtsfinale 4e divisie