Acro 1/2 landelijke finale E-D-pupil

IMG 20150516 WA0001Zaterdag 16 mei mochten 6 teams van de acro afdeling van Hanze Gym Hattem deelnemen aan de halve landelijke finale acrobatische gymnastiek te Zwolle. De beste teams van Nederland strijden hier om de felbegeerde tickets voor de NK op D en E en pupillen niveau.

Het junioren E duo Karen Schoenman en Anne An Hulsbergen mocht als eerste team van Hanze Gym Hattem, na een voortreffelijke oefening stonden zij op een gedeelde 1e plaats. Volgens de regels geldt dan de hoogste technische score, waardoor ze uiteindelijk het zilver mochten ontvangen. In dezelfde categorie mochten bij de trio’s Anne-Marij de Jong, Floor van der Zwaag en Fleur Schultink hun oefening laten zien. De oefening werd gekenmerkt door enthousiasme en lef, goed voor een 5e plaats en een ticket voor het NK. Bij de E senioren traden Denisha van Dieren en Mirte van den Berg aan. Zij beten het spits af in hun categorie en kunnen terugkijken op een zeer geslaagde en gewaardeerde oefening. Zij staan eerste reserve voor het NK.
In de middag ging het niveau omhoog en was het tijd voor de D niveau damesparen. Julie Schuurman en Elise Bronsveld hebben alles gegeven en dat was te zien! Met een mooie 5e plek is het NK ticket ruim verdiend. Van tevoren waren Noë Ansmink en Marjolijn Geerts kanshebbers op eremetaal, maar door een fatale fout in een balansonderdeel ging zowel de medaille als een NK ticket aan hun neus voorbij. Als laatste van de dag waren de ogen gericht op pupillen paar Noa van Walderveen en Esther van Zuijlekom. In de voorwedstrijden wisten zij steeds de 3e plek te bemachtigen. En ook nu in een sterker wordend deelnemersveld, mochten zij weer op de derde plek het brons ontvangen. Uiteraard mogen ook zij door naar het NK!
De acrobaten van Hanze Gym Hattem zetten hiermee in totaal de teller op 7 teams die naar het NK mogen. Eerder al kwalificeerden de 2 C lijn teams en een A jeugd team zich voor het NK. Een buitengewone prestatie, waar het 7 koppige trainersteam trots op kan zijn. Mogelijk komen er hier over 2 weken nog 2 teams bij. Dan wordt de laatste kwalificatiewedstrijd voor de A jeugd gehouden.