KSS1 assistentencursus

Lijkt het je leuk om te assisteren bij de gymlessen binnen Hanze Gym Hattem en wil je graag leren en oefenen hoe je dat moet doen, dan kun je via KSS1 de opleiding tot assistent 1 van de KNGU volgen. Je leert er van alles aan de hand van opdrachtjes. De opdrachten variëren van geven van oefeningen tot het neerzetten van materiaal.

Vanaf tien jaar en ouder kun je de cursus volgen. Het is een cursus die je gewoon volgt binnen Hanze Gym Hattem in de les waar je assistent bent. Wanneer je interesse hebt voor de cursus Junior- assistent niveau 1 geef dit dan door aan je train(st)er. Er wordt dan gekeken bij welke groep je de opdrachten kunt uitvoeren. Als er geen plek is word je op de wachtlijst gezet. Zo gauw er een plekje is, kun je beginnen. De cursus wordt betaald door Hanze Gym Hattem mits je nog minimaal een jaar blijft assisteren bij een gymgroep.
Het cursusmateriaal bestaat uit een opdracht- en werkboekje, deze zitten in een stoere tas die je ook als sporttas kunt gebruiken. Bij de cursus leer je bijvoorbeeld hoe je kleuters kunt laten klimmen en klauteren, rollen, duikelen en springen, maar ook hoe je moet helpen bij de handstand en de radslag en nog veel meer. Ook leer je hoe het gymnastiekmateriaal werkt en hoe je dat veilig kunt neerzetten. Als je de cursus afrondt, krijg je een diploma, een oranje T-shirt dat aangeeft dat je assistent bent en komt je foto op de site bij de KSS1 assistenten.

Start Jeugd YOUR TURN YOUR TURN assistentencursus