Ervaringen

Je maatschappelijke stage lopen bij een sportvereniging is heel erg leuk!

Hanna van den Berg moest 30 uur stage lopen en heeft deze 30 uur op verschillende manieren ingevuld. Zo heeft ze geassisteerd bij de turnselectie heren en bij de meisjes gym groep 5-6. Ook heeft Hanna cijfers ingevoerd bij de acrowedstrijden die P.R.O. dit seizoen organiseerde in MFC ‘de Marke’. ‘Ik moest voor school dit jaar een maatschappelijke stage lopen. En dit heb ik gedaan bij P.R.O., ik train hier zelf ook. Om stage te lopen bij je eigen vereniging is hartstikke leuk. Het is niet alleen leuk om te assisteren bij de groepen en bij de wedstrijd, maar je leert er ook nog wat van. Hoe je voor een groep moet staan en hoe je leiding moet geven’ aldus Hanna.

maatschappelijkestage_hannageeftles

Melissa Beekhof: Ik heb voor een deel mijn maatschappelijke stage gelopen bij sportvereniging P.R.O. Hattem. Ik kwam bij deze stageplek omdat ik hier zelf al turn, acro en assisteer. Voor de maatschappelijke stage heb ik bij de selectiegroep geassisteerd. Ik heb geholpen bij de selectie op donderdag. Ik vond het heel leuk om de kinderen te helpen met het leren en oefen van elementen. Niet alleen daarom wilde ik hier graag mijn stage lopen, maar ook omdat ik het leuk vind om te helpen voor mijn vereniging. 

Ben van den Berg: Ik heb mijn maatschappelijke stage gelopen bij sportvereniging P.R.O. Hattem. Ik heb bij de turnselectie jongens geassisteerd en hier mijn Your Turn diploma gehaald. Ik heb o.a. een les voorbereid van 2 uur. Met een warming-up, 3 toestelrondes en een afsluiting. Ik heb de ringen, sprong en de tumbling gebruikt. Op de toestellen deden de jongens van de heren selectie de opdrachten die ik had voorbereid. Ik vond deze opdracht leuk om te geven. Ik heb geleerd hoe je een voorbereiding in elkaar zit en hoe je een les geeft. In de les waren er geen problemen. Het is leuk om je stage hier te doen.

                                                                                                        BenYourTurn


Nina van 't Ende: Eind 2013 en in 2014 moest ik mijn maatschappelijke stage doen. Dit heb ik gedaan bij de sportvereniging P.R.O. Hattem. Ik moest met deze stage 30 uur volmaken. Ik heb vooral op de zaterdag geholpen bij de opstapselectie, dit zijn de kleinste meisjes die we de basis van het turnen leren. Dat deed ik van half 2 's middags tot half 3. Ik heb ervoor gekozen om hier stage te lopen omdat ik zelf op turnen zit en het dus leuk vind om te doen. Ik vind het ook erg leuk om de meisjes de elementen en oefeningetjes te leren.