Afdeling Vaassen

Algemeen

ACRO

Een bijzonder leuke tak van sport die Hanze Gym Hattem aanbiedt is Acrobatische Gymnastiek, ook wel Acrogym of kortweg Acro genoemd. Acro is een combinatie van gymnastiek, acrobatiek en dans. Het is een teamsport; je deelt de successen en de eventuele teleurstellingen. Het mooiste en belangrijkste element binnen de sport is ‘vertrouwen’.

Als Acro wordt opgevoerd(getoond of wedstrijden of demonstraties)voor jury en/of publiek, gaat het erom dat een mooie combinatie wordt getoond van acrobatische oefeningen, die op een mooie en soepele manier worden verbonden door fraaie bewegingen (dans). Acro wordt gekenmerkt door een afwisseling van menselijke bouwwerken, sprongseries en dans.

Recreatie
Als je voor het eerst komt trainen is het belangrijk dat je eerst wat basisvaardigheden aanleert. Vaak start je met 2 uur in de week en ga je werken aan de basisvaardigheden lenigheid, kracht, balans en natuurlijk aan onderlinge samenwerking.  De meeste van onze recreanten zijn erg jong zijn, daarom worden de elementen op een vrolijke, speelse manier aangeboden. Het is mogelijk als recreant deel te nemen aan enkele wedstrijden per jaar, dit natuurlijk in overleg met je partners. Deze wedstrijden vinden voornamelijk plaats in de periode januari tot en met maart.  

Wedstrijdsport
Stroom je door naar of stroom je in bij de selectie van Hanze Gym Hattem - Vaassen, dan is het goed te weten dat wij werken met een E-, een D-, een C-, een B- en een A-lijn. In de E-, D-lijn kun je met je team toewerken naar regionale-, districts- en landelijkewedstrijden. Bereik je het C, B, of A-niveau, dan kun je samen strijden om het Nederlands Kampioenschap. In Vaassen wordt er minimaal 2 uur en maximaal 6 uur per week getraind, afhankelijk van je niveau. 

Kundige trainers
Onmisbaar in het geheel is natuurlijk ons team van kundige en enthousiaste trainers, die zichzelf het doel hebben gesteld het beste uit elke sporter en elk team te halen. Ieder vanuit een eigen acro-achtergrond, zijn zij opgeleid tot gekwalificeerde trainers met hart voor de prachtige sport en oog voor de individuele sporter. Het is belangrijk te weten dat Hanze Gym Hattem en de trainers acro aanbieden op elk niveau; de sporter stelt zijn/haar eigen doel daarin. Trainers proberen zoveel mogelijk het doel van de sporters te verwezenlijken. Onze trainers in Vaassen zijn Mieke Tangelder en Eline Rotscheid. 

Onze acrosporters
Onze acrosporters zijn 6 jaar of ouder en sporten op alle niveaus. Of zij nu instromen via kleutergym, via turnen, via een andere acrovereniging of uit een andere nieuwsgierigheid, iedereen is welkom om met ons mee te trainen. Onze acro groep bestaat voor het overgrote deel uit meiden en dames, maar jongens en heren zijn zeker ook welkom! Boven alles staat het plezier in de sport dat iedereen met elkaar deelt.

Gratis proeflessen
Heb je belangstelling voor acrogym dan ben je bij onze recreatielessen altijd welkom om gratis proeflessente volgen. Zo kun je ervaren hoe leuk het is om mooie acrobatische kunsten te leren. Heb jij al turn, gym of acro ervaring dan maken de trainers samen met jou een afspraak tijdens welke trainingen jij kunt proeven aan acrobatische gymnastiek bij Hanze Gym Hattem. Informeer naar de mogelijkheden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of doe als beginner gezellig mee.

Trainingslocatie
We trainen in de gymzaal naast de basisschool de Violier in Vaassen.
U kunt parkeren aan de zijde van de Hortensiastraat of de Jasmijnstraat.

Trainingstijden seizoen 2016-2017
Dinsdag         17.00-19.00 uur
Woensdag     17.00-19.00 uur
Zaterdag       12.00-14.00 uur
De zaal is 10 minuten voor aanvang open.

Onze groep acro Hanze Gym Vaassen
Als acrogroep opereren wij zo veel mogelijk zelfstandig onder de paraplu van gymvereniging Hanze Gym Hattem. Ouders en leden zetten zich in om het sporten samen mogelijk te maken. Daarbij horen vele soorten vrijwilligerstaken. De taken samen uitvoeren is niet alleen leuker, het zorgt ervoor dat ieder (ouder van een) lid een steentje bijdraagt in het grote geheel. Ook dit is een onderdeel van onze betrokken vereniging, waarin met veel plezier wordt gesport. Ook van jou als (ouder van een) nieuw lid verwachten wij een bijdrage. Wij horen graag waar jouw kracht ligt. Samen maken wij het allemaal mogelijk.

Lid worden
ls na de proeflessen blijkt dat de sport en de vereniging bij jou passen, dan ben je van harte welkom als lid van Hanze Gym Hattem. De trainer zorgt ervoor dat je een inschrijfformulier krijgt, waarmee jij je inschrijft als lid. Het inschrijfformulier lever je in bij de leiding.

Contributie
Als je lid wordt dan wordt de contributie door Hanze Gym Hattem automatisch per maand geïnd. De contributie is afhankelijk van het aantal uur dat je traint.  Eens per kwartaal wordt de bondscontributie in rekening gebracht, deze wordt volledig afgedragen aan de KNGU. De wedstrijdgelden worden door Hanze Gym Hattem voorgeschoten en worden na het wedstrijdseizoen apart in rekening gebracht. Deze worden rond de maand juli geïnd.

Vrijwilligerstaken
Bij onze groep zijn er verschillende vrijwilligerstaken die opgepakt worden door ouders. Sommige taken staan nu nog open. Wij zouden het op prijs stellen dat iedere ouder probeert een bijdrage te geven aan onze sportersgroep. Op deze manier draagt ieder zijn steentje bij om het sporten voor onze kinderen mogelijk te maken. Ook bij Hanze Gym Hattem zijn nog diverse taken vrij voor ouders die opgepakt kunnen worden. Wij verwijzen jullie graag naar het tabblad vrijwilligersbeleid

Start Afdeling Vaassen